Търсене

Начало Политика Иво ДИМИТРОВ: Тези, които показаха управленска импотентност, се нагълтаха с политическа виагра
Иво ДИМИТРОВ: Тези, които показаха управленска импотентност, се нагълтаха с политическа виагра
28 October 2009

 

В понеделник съпредседателят на група „Обединени демократи“ в Общински съвет – Разград и доскорошен председател на Постоянната комисия по управление на общинската собственост, приватизация и следприватизационен контрол Иво Димитров даде импровозирана пресконференция до няколко дънера на отсечени дървета по ул.„Кирил и Методий“. В началото той обясни, че поводите за нея са два – откритото писмо на Йордан Тачев от ПП „Зелена партия/Българските зелени“, публикувано в „Екип 7“ на 21 октомври и изразената позиция на групата съветници на БСП, поместена в броя ни от 26 октомври.

 

28_10_2009_ivo_dimitrov.jpg„Позволих се да ви поканя на това място, тъй като то разкрива истината за отношението към политиката и работата на колегите от „Зелена България“, които не знам защо са се обидили от израза „зеленки“. Това всъщност показва, че те го приемат, след като смятат, че се отправя за тях. Гражданите може би си спомнят, че по време на местните избори преди две години на тази улица имаше зелени дървета от двете страни, които бяха окичени с транспаранти с изобразен мъж в гръб и двусмислен надпис „Не го давам“. Може би хората са имали предвид, че не дават дърветата да бъдат отсечени. Непосредствено след изборите точно тези дървета бяха безмилостно изсечени. И това не породи никаква реакция от т.нар. защитници на зеленото в България. В началото бих нарекъл това грешка на растежа, тъй като те са млади неопитни момчета, но сега, след две години, бих го нарекъл растеж на грешките, липсата на пълна активност на тези съветници, тъй като няма никакви внесени за това докладни записки. Нещо повече, самият автор на писмото – г-н Тачев, участва в изсичането на горите в Разградско. Което едва ли импонира на политиката, която неговата партия заявява, че ще следва в управлението на общината“, каза Иво Димитров.

По отношение на изразената публична позиция на БСП, той заяви: „Колегите отново показаха своя типичен стил на изопачаване на истината и интерпретиране на фактите. В това обръщение аз намирам доста лъжи, наред с частичната истина, която се поднася, за да не изглеждат съвсем голословни. Вярно е, че в предишните общински съвети имаше представени 4-5 партии. Но другата, несподелена истина е, че в предишния мандат, например, имаше14 постоянни комисии. Интересното е, че в 13 от тях председателите бяха членове на БСП. Толкова за плурализма, който те така прокламират и са готови да защитават самоотвержено в ОбС. Това, което се случва в Общинския съвет, е опит да се върне точно това старо статукво, когато една група приближени на кмета се опитват цялата сила на местния парламент да бъде канализирана в едни лични, частни интереси. На такива интереси вече бяхме свидетели дълги години.

В заключение искам да кажа, че тези наши колеги, които с работата си в Общинския съвет са показали една управленска импотентност, сега са се нагълтали с политическа виагра и по-някакъв начин се опитват чрез медиите да афишират това свое ново качество. Колкото до предлаганата кофа с вазелин към „Обединени демократи“ и другите - нека си я задържат тези, които я предлагат, защото много скоро ще им потрябва на самите тях“.

 

Димитър КИРИЛОВ