Търсене

Начало Политика Наско АНАСТАСОВ:Против сме излизането от Коалиция за България
Наско АНАСТАСОВ:Против сме излизането от Коалиция за България
19 March 2008

 

Аз и повечето от моите съмишленици в Разград сме против решението на Националния съвет на ПД „Социалдемократи“ за излизане от Коалиция за България, но на този етап се съобразяваме с него. На общинската конференция през април ще формулираме и официалната си позиция, която ще отстояваме на националната през юни. Ако решението, което ще се вземе там, не съответства на моите убеждения, лично аз ще напусна движението.

 

19_03_2008_anastasov_kamov.jpg Това заяви вчера за „Екип 7“ областният лидер на ПД „Социалдемократи“ Наско Анастасов по повод твърдите заявления на председателя на партията Николай Камов за окончателна раздяла с БСП. Всъщност Анастасов анонсира подобни намерения по време на срещата си с главните редактори на местните вестници на 12 март. Сега, след като вече е факт решението на националното ръководство от 16 март, той категорично ги потвърди.

„Моите политически убеждения винаги са били леви, досега ПД „Социалдемократи“ също е изповядвало такава идеология, така че няма какво да правя там“, заяви Анастасов, имайки предвид афишираното намерение на Камов да преговаря с ВМРО, ЗНС, „Гергьовден“, „Новото време“ и ЛИДЕР за сформиране на центристки блок за следващите парламентарни избори. Освен това, изключеният наскоро от червената парламентарна група председател на движението предвижда и взаимодействие с ГЕРБ след самите избори.

При положение, че напусне ПД „Социалдемократи“, чийто съучредител е, Наско Анастасов нямало да се запише в БСП.

 

Димитър КИРИЛОВ