Търсене

Начало Политика БСП „санира“ местните структури, готви се за избори 2009
БСП „санира“ местните структури, готви се за избори 2009
14 March 2008

 

БСП предприема серия от мерки за подобряване на организационното състояние на партията на всички нива. На практика започваме да структурираме активна подготовка за следващите парламентарни избори през 2009 година.

 

14_03_2008_anton_kutev.jpg Това съобщи вчера в Разград Антон Кутев, член на Изпълнителното бюро на Висшия съвет на БСП. Той уточни, че всъщност конкретният повод за посещението му е загубата на председателското място в Общинския съвет. Именно тук щели да се търсят варианти за изготвяне на нови политики, за да не допускат повече подобни грешки. По отношение на местната организация на социалистите Кутев посочи, че е налице и много важен положителен знак - увеличаващата се членска маса на БСП в Разградско – нови 250 души през 2007 г., голяма част от които били млади хора.

По отношение на политическо движение „Социалдемократи“ той каза, че без изключения от парламентарната група Н.Камов, както БСП, така и тази партия е в лявото пространство. „Аз съм убеден, че със социалдемократите по места може да се работи много добре. Сигурен съм, че по отношение на левите ценности и сходните позиции по много въпроси може да имаме една добра основа за работа с тях“, заяви Антон Кутев. Според него най-успешният формат, който е прилаган в БСП, е Нова левица. Затова най-правилният вариант за изборите бил да се търси възможно най-широко взаимодействие в лявото пространство и изработване на модерни похвати за мобилизация на всички възможности.

По време на вчерашната си визита в Разград Антон Кутев се срещна с групата общински съветници от БСП, членовете на Изпълнителното бюро на партията, кмета Денчо Бояджиев, председателите на общинските структури на социалистите в областта и накрая с разширения актив.

 

Димитър КИРИЛОВ