Търсене

Начало Новини 1300 кг брашно на 130 бедстващи семейства
1300 кг брашно на 130 бедстващи семейства
10 March 2008
 

Някои биха нарекли раздаването на 1300 кг брашно на най-сериозно пострадалите от миналогодишното наводнение в Цар Калоян семейства умела реклама, други биха казали - акт на състрадание и съпричастност. Вероятно и едните, и другите ще намерят аргументи в подкрепа на твърденията си. Фактът, обаче, си е неоспорим. Фирма "Скалмат" стори в събота дарителски акт.

 

10_03_2008_bedstvasti.jpg Навръх 8-ми март 130 семейства от лудогорското градче получиха по 10 кг брашно от мелницата на Михаил Стойчев. Русенецът е от лятото на миналата година собственик на мелницата. Но и това е достатъчно, за да влезе в нуждите на местните хора. Всеки гражданин би погледнал на такова дарение скептично, защото за снабдяването на нашия град с хляб се грижат поне две дузини фурни наоколо. В малките населени места обаче не е така. Почти във всяка къща си месят тесто я за хляб, я за баница или за мекици. И в края на зимата, когато нощвите са изстъргани до дъно, тази помощ идва много навреме.

За да няма злоупотреби и съмнения в облагодетелстване, волята на дарителя бе списъкът от 130 семейства да се изготви от общината в Цар Калоян заедно с местната социална служба. А помощи се раздават на най-пострадалите от наводненията.

И в събота точно в 9 ч. заранта фирменият бус на "Скалмат" започна да обхожда къщите. Първи бяха хората от улица "Азербайджан". В интерес на истината, хората не бяха предупредени за дарителския акт и останаха приятно изненадани. Дори в очите на някои се появиха благодарни сълзи. Но до един бързо-бързо прибираха торбите, за да пробват новата придобивка във вид на любимо тестено изделие. По случай 8-ми март или просто по случай случая.


Сергей ДОЧЕВ