Търсене

Начало Спорт Разград ще е домакин на държавен шампионат
Разград ще е домакин на държавен шампионат
09 January 2008

Разград е определен за домакин на държавно първенство по свободна борба. Според тазгодишния спортен календар на федерацията, очаква се на 22 февруари в Лудогорието сили да мерят около 300 борци – момчета от цялата страна. Тогава дебют ще направят състезателите от от 7-те и 8-те класове на новооткритото спортно училище.
 

След изключителния успех през 2007 на борците от СКБ "Л.Ахмедов"-Разград, на наставниците на всички възрасти, треньорите Хасан Исаев, Исмаил Фикретов, Али Салиев и Гюлхан Руфат предстоят големи отговорности за постигане на още по-високо спортно майсторство. Първата изява е още през следващата седмица. В София стартира индивидуалното първенство за мъже. Тук ще се разчита най-вече на изявените в предишните години спортисти както и на тези от юношеската формация, които са носили немалко успехи. Последната фаза от мъжките първенства е в края на май, когато в Пловдив е ДЛОШ.
За възрастовата група деца ДЛШ е на 16 февруари в Сливен, а ДЛОШ е в началото на май в Горна Оряховица. Традиционният национален турнир за деца в Стара Загора е на 26 октомври. ДЛОШ за момчета е през юни в Търговище, а турнирът за купата на БФБ е през октомври в Пловдив. Момчетата ще участват на 15 и 16 март и на международен турнир "Зл.Динев"-Гълъбово.
След броени дни, на 24 януари, в Сливен е първото изпитание за кадети - ДЛП, където ще се определят и националите за участие в прояви зад граница. Разградчани имат амбиции тази година да включат няколко състезатели в българския национален отбор. ДЛОШ за кадети е в началото на май в Русе. Пак там, но в края на март, ще се проведе международният турнир "Русенски легенди". Кадетите ще приключат схватките си в края на октомври в Сливен – тогава е турнирът за купата на БФБ. Юношеското първенство е на 9 февруари във Варна, където ще се определят националите за участие в европейски и световни първенства. ДЛОШ за юноши е през май в Сливен, а на 8 март във Варна е международната изява "П.Сираков - Ив.Илиев".

Юмер ФИКРИЕВ