Търсене

Начало Новини Продават товарна жп гара
Продават товарна жп гара
07 March 2008
 

Недвижим имот - частна държавна собственост с площ 5183 кв.м, включваща административна сграда със застроена площ 443 кв.м и 750 кв.м магазия е обявен за продажба чрез търг с тайно наддаване, научи „Екип 7“. Началната тръжна цена е 285 000 лв. без ДДС. По наша информация, това е бившата товарна гара с прилежащия й терен в района на жп гара Разград, която не се ползва по предназначение от деветдесетте години на миналия век.

 

07_03_2008_gara.jpg Самата обява за продажбата е пусната в малотиражен местен вестник от собственика на имота – Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Опитите ни да научим повече подробности и най-вече да уточним дали сме 100% точни, не дадоха резултат. От посочените телефони в обявата ни отказаха информация под предлог, че първо трябва да си закупим тръжна документация. Въпреки че се представихме откъде сме и за какво се обаждаме – да информираме своите читатели.

Беше ни препоръчан шефът на регионалното жп звено в Горна Оряховица Недьо Недев, с когото разговаряхме четири пъти. Той първо ни обещаваше, че ще провери, после се измъкна с това, че няма право да дава информация. Накрая, вчера ни препоръча да се обърнем отново към централното управление. Е, не се обърнахме, защото знаем, че пак щяха да шикалкавят. Междувременно от жп гара Разград също отказаха да дават изявления и са си прави хората – защо да рискуват хляба си, щом и началниците им правят същото.