Търсене

Начало Култура Ваня Миланова ще свири на откриването
Ваня Миланова ще свири на откриването
07 March 2008
 

Проф.Ваня Миланова, преподавател по цигулка в университета „Билкент“ в Анкара, има много сериозно участие в тазгодишното 48-мо издание на „Мартенски музикални дни“.

Още на откриването – 15 март, Ваня Миланова ще изпълни Концерт за цигулка и оркестър от Ян Сибелиус под диригентството на Алексей Измирлиев и с Русенската филхармония.

На 19 март с Фестивалния оркестър и диригент Драгомир Йосифов Ваня Миланова ще изпълни Бах – Бранденбургски концерти №4 и №5.

 

От 20 до 25 март проф.Миланова ще води майсторския клас по цигулка в рамките на Международната музикална академия „Проф.Саша Попов“. Другите два класа – по дирижиране на ансамбли и по пиано ще се водят съответно от проф.Симеон Пиронков – син и проф.Божидар Ноев.

Заключителният концерт на възпитаниците на Ваня Миланова ще е на 25 март.

Мартенските музикални дни тази година се закриват на 30 март. В програмата участват именити състави и изпълнители, между които Симфоничен оркестър нова Русия с диригент Юри Башмет, камерни ансамбли от Израел, Великобритания, САЩ, Милчо Левиев с рецитал, Клавирното дуо Марио Ангелов и Златка Златкова...