Търсене

Начало Култура Исперихчанин откри своя изложба с домашна гроздова в САЩ
Исперихчанин откри своя изложба с домашна гроздова в САЩ
07 March 2008

 

След Мехмед Азиз, още един исперихски фотограф подреди своя изложба извън пределите на България. Драгомир Богомилов временно работи в Чехия.
Изложбата с негови фотографии е в град Дилън, щата Монтана, в галерия „Дрифт“.
Драго е на гости на доброволеца от Корпуса на мира Тед Хенсън, който две години бе в Исперих и работеше в бизнесцентъра. При отпътуването си за САЩ Тед обеща на приятеля си да го покани в страната на неограничените възможности.

 

07_03_2008_ted_dragomir.jpg На откриването на изложбата в навечерието на 3-ти март Хенсън пък показа 25 свои картини, десет от тях са забележителности от Разград, Велико Търново, Исперих и Рилския манастир.
Драгомир се представя с 30 авторски снимки, а на откриването почерпи посетителите с домашна гроздова ракия. Авторите на изложбата разказаха за историята на България, за тракийската царска гробница край село Свещари, за културата и спорта у нас, за традициите ни. Исперихчанинът подари на домакините фланелки с лика на хан Аспарух и сувенири от керамика.
Тед и Драго се срещнаха и със студенти от местния филиал на университета в Монтана. Те имаха още една интересна среща – с ученици от гимназията „Биивърхед“. Пред класа с музикален профил представиха българска фолклорна музика.


Ангел НИКОЛОВ