Търсене

Начало Спорт БФС прави два турнира за съдии
БФС прави два турнира за съдии
09 January 2008

Под пълна пара е подготовката на отложения от миналата година футболен турнир за съдии /над 45 години/ в памет на Христо Цанков. Впрочем, БФС ще проведе още едно състезание за арбитри /до 45 години/ - става въпрос за надпреварата за купа „Митко Чуков“. Двете прояви са насрочени за един и същи ден - 26 януари, уточни за „Екип 7“ шефът на ОС на БФС Стефан Райчев. Турнирите са част от инициативите за Деня на Разград – 28 януари.
 

В спора за купа „Христо Цанков“ ще влязат 12 отбора. Мачовете започват в 9.00 ч. и ще се играят в зала „Лудогорец“.
Освен съдии от България, в турнира ще се включат и гости от Румъния и Турция. Любопитна подробност е, че водач на играчите от южната ни съседка ще е генералният консул на Република Турция в Бургас. Румънският реферски отбор ще бъде съставен от представители на футболна Темида от столицата Букурещ. Родната съдийска гилдия ще бъде представена от тимове от Разград, Шумен, Силистра, Русе, Варна, София, Търговище и др. До няколко дни ще стане ясно дали най-добрият футболен рефер в света – Маркус Мерк, ще гостува в Разград или за турнира ще пристигне друг популярен съдия.
В надпреварата в памет на заслужилия съдия Митко Чуков ще се включат 6 тима. Те ще играят в залата на ПТГ „Ш.Петьофи“. Първият двубой ще започне в 9.00 ч. За тази проява, както и за турнир „Христо Цанков“, е поканено цялото на ръководство на БФС. Сред гостите ще бъдат още шефовете на професионалната и аматьорската футболна лига Валентин Михов и Румен Вълчев, както и екснационалният треньор Димитър Пенев. В Разград се очаква и личният приятел на Христо Цанков - Иван Вуцов.
По време на двата турнира ще има още едно интересно събитие – заседание на националната реферска комисия. За втори път Разград домакинства на такъв форум – преди две години в хотел „Разград“ се проведе такава сбирка.

Георги ДИМИТРОВ