Търсене

Начало Оживление Бунтарите на Америка за пръв път в България
Бунтарите на Америка за пръв път в България
08 July 2009

Българските фенове на „Limp Bizkit“ имахме уникалната възможност да наблюдаваме бандата в оригиналния й състав, за пръв път в страната ни, на 29.06., в пълната зала „Фестивална“ в София.

Въпреки очакваното от някои повече шоу, отколкото музика, Фред Дърст беше в добро настроение и изпя перфектно всички най-известни песни на „Limp Bizkit“ – „Nookie“, „Break Stuff“, „Take a Look Around“, „My Way“, „Rearranged“, „Rollin’“, „Behind Blue Eyes“, „My Generation“ и др.08_07_2009_geoff_tate.jpg08_07_2009_koncert.jpgКато се добавят и страхотните китари и сценично поведение на Уес Борланд (истински артист) и импровизациите на DJ Летъл, се получи запомнящ се концерт – според мен един от най-добрите в България за тази година.

По времето, когато „Limp Bizkit“ бяха на върха на кариерата си (2000-2001 г.), фронтменът им Фред Дърст даде много интервюта за списания и телевизии, в които винаги изтъкваше факта, че песните на „Limp Bizkit“ са за хора, които не се приемат насериозно и обичат да иронизират себе си. С концерта си в София „Limp Bizkit“ не изневериха на „философията“ си.

08_07_2009_guitars.jpgСтрува си да се кажат и добри думи за „Куинзрайк“ („Queensryche“) – групата, която излезе преди „Limp Bizkit“. Аз никога не съм им бил голям фен и съм слушал само два техни албума, но часът, през който „Queensryche“ бяха на сцената, беше перфектен.

Възвърналия прекрасния си глас вокалист Джеф Тейт и един от най-добрите хеви/прогресив-метъл басисти Еди Джаксън, в комбинацията с любимите на много хора песни, направиха появата на „Queensryche“ пред български фенове незабравима.

Фактът, че сега „Limp Bizkit“ са в оригиналния си състав и имат нов албум, показва, че те могат да повторят големите си успехи отпреди 8-9 години.

Към средата на концерта фронтменът Фред Дърст изказа уважението си към нас с думите: „Не вие сте дошли, за да ни гледате тази вечер. Ние дойдохме в България, за да се срещнем с вас. Помислете върху това… Сериозно!“.

 

Николай НЕЙКОВ

Снимки: Авторът