Търсене

Начало Оживление Водата на „Пчелина“ става за къпане
Водата на „Пчелина“ става за къпане
06 July 2009


Водата на язовир „Пчелина” в едноименната местност край Разград става за къпане. Това са показали последните проби, направени преди няколко дена в Регионалната инспекция по опразване и контрол на общественото здраве.

Водата няма отклонения по цвят и мирис, а откритите в нея нитрати и фосфати са доста под максималните допустими граници, казват експертите от здравната инспекция.
06_07_2009_voda.jpgЗа да бъде гарантирана безопасността на хората и тяхното здраве, проби от водоема се вземат на всеки 15 дни. Резултатите от изследванията се изпращат в Министерството на здравеопазването.

Това отново наля вода във воденицата на тези, които обвиняват официалната власт в това, че по всякакъв начин искат да отклонят избирателите от урните в неделя. Ще припомним, че преди месец за евровота управляващите откриха риболовния сезон. Следствие на това поне една секция можеше да се отвори на язовир „Бели Лом”. И активността щеше да бъде забележителна.

Но не би. Нямаше сила, която да въздържи от вот разградчани. Въпреки годната за къпане вода и правоспособния спасителски пост Ивайло и Росен Лицови, в изборния ден желаещите за плаж бяха десетина наши съграждани с децата си. Така че, драги политици, масовост, за която всички къде искрено, къде лицемерно агитирате, този път ще има. Дръжте се!

 

Галина МАРИНОВА