Търсене

Начало Новини 500 000 лева от бюджетния излишък за болницата в Разград
500 000 лева от бюджетния излишък за болницата в Разград
07 January 2008

500 000 лева получи МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград от бюджетния излишък за 2007-ма. Парите са на два транша и идват в региона чрез Министерството на здравеопазването.
 

Първата пратка от 200 000 лева е целева и се насочва към отделението за анестезия и интензивно лечение за обновяване и ремонт. С парите ще се покрият всички европейски изисквания и стандарти за работа в интензивния болничен сектор – предстои пълна промяна на отделението, монтиране на врати с дистанционно управление, поставяне на антисептичен под, на антисептични покрития по стените, електрически легла с командно задвижване и т.н.
Вторият транш от 300 000 лева ще бъде предназначен за закупуването на нова, съвременна техника и апаратура. Предстои управителното тяло на здравното заведение да се събере и да реши към кои отделения да бъде насочена финансовата помощ и закупените с нея придобивки.
Министерството на здравеопазването разпредели допълнителните 25 000 000 лева за нуждите от модерна медицинска апаратура на петдесет лечебни заведения в цялата страна. Целта е да се подобри организацията на диагностично-лечебния процес и качеството на оказваната медицинска помощ. Парите са предназначени за областните, университетските и специализираните болници.

Галина МАРИНОВА