Търсене

Начало Оживление Абитуриентка се вози с кабриото на своя директор
Абитуриентка се вози с кабриото на своя директор
22 May 2009

 

Стоян Минчев, директор на селскостопанската гимназия „Ангел Кънчев” в Разград кавалерски реши да бъде шофьор на абитуриентка от повереното му училище. Жестът бе пряко свързан със социалния статус на момичето. Точно в 19.00 часа на 20 май Минка от паралелка „Ветеринарен техник“ слезе на площад „Възраждане“ от маслено зеленото „Ауди“-кабрио на своя директор.

Непосредствено след тях пътуваше шареното автобусче на център „Емилиян“, което бе превоз за бала на Искрена Димитрова.

 

22_05_2009_bal4.jpgНа първото й светско събитие я изпрати почти целият екип на центъра, начело с изпълняващата длъжността директор Даниела Саевска. Абитуриентката Искрена е вече четвърта година доброволец в центъра. Тя познава всички негови възпитаници и помага на основните педагози по време на занятия и празници. Въпреки че е завършила същата специалност, както съученичката си Минка – „Ветеринарен техник“, Искрена е дотолкова повлияна от социалния си ангажимент в център „Емилиян“, че е твърдо решена да кандидатства „Кинезитерапия“ в Русе.

След десетки снимки на площада абитуриентите дефилираха по улица „Паркова“ до ресторант „Лес“, където и тази година бе насрочен техният бал - първият за 2009 г.

 

Даниела НЕДЕЛЧЕВА