Търсене

Начало Новини "Топлофикация": Плащайте! Иначе "Булгаргаз" спира кранчето
"Топлофикация": Плащайте! Иначе "Булгаргаз" спира кранчето
22 February 2008
 

За пръв път „Булгаргаз" изпълни заканата си и намали с 50% налягането на синьото гориво, което е последно предупреждение. Преди това бяхме „любезно" поканени да си платим задълженията, които вече стигнаха 680 000 лв. Ако в най-скоро време тези пари не се намерят, то кранчето ще бъде спряно напълно и отоплителният сезон ще приключи предсрочно. Затова, нека абонатите побързат да минат през касите. Спешно е!

 

Това заяви за „Екип 7" изпълнителният директор на „Топлофикация - Разград" ЕАД инж. Свилен Маринов. Той предупреди, че от началото на март започва принудително спиране на топлоподаването на най-неизрядните блокове. Санкцията ще бъде приложена към тия абонатни станции, където повечето от половината жилища дължат най-малко по две неплатени сметки. В момента над 50% от абонатните попадат в тази категория. Това няма да е самоуправство, а е регламентирано в новата наредба и общите условия, поясни Маринов.

Към 31 януари 2008 г. дългът на гражданите към „Топлофикация - Разград" за консумирана топлоенергия възлиза на 1 500 000 лв, а общата сума, в която влиза и борчът на юридическите лица, отива към 1 900 000 лв. Едва 55% от декемврийските сметки са погасени. Както и досега, най-изрядни и дисциплинирани в това отношение са пенсионерите. Тенденцията е плавно увеличение на броя на абонатите, които „забравят" да плащат.


Димитър КИРИЛОВ