Търсене

Начало Новини Стартира сайт по проблемите на наркоманията
Стартира сайт по проблемите на наркоманията
22 February 2008
 

Областният съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център по наркотични вещества в Разград вече имат свой собствен сайт. Интернет-страницата цели по достъпен начин да мотивира подрастващите никога да не опитват наркотици. На адрес: www.osnv.razgrad.bg всеки желаещ ученик или родител може да получи информация за основните видове наркотични вещества, за тяхното действие и как да се предпази от тях.

 

На сайта може да се види и един от най-вълнуващите филми за съдбата на наркомани, които са провалили живота си и такива, които са се простили с него, след убийствена доза. Това е филмът „Пропуснат живот" на автора Виктор Ангелоев.

В страницата е поместен форум с актуални въпроси по темата, както и контакти за обратна връзка с членовете на съвета и центъра по наркотични вещества в Разград.

Създаването на сайта е част от Националната програма за изпълнение на Плана за действие на Националната стратегия за борба с наркотиците.

Мултимедийният продукт „Пропуснат живот" ще гостува във всички разградски училища по заявка на училищните ръководства. Само за три дни той обиколи ПГ по автотранспорт, ОУ"Отец Паисий" и ОУ"Н.Й. Вапцаров". След всяка прожекция се провежда обсъждане и дискусия по проблемите с наркотиците.


Мила КЮЛЮМОВА