Търсене

Начало Оживление Пламен Симеонов и Красимир Узунов създават райско кътче край Разград
Пламен Симеонов и Красимир Узунов създават райско кътче край Разград
03 April 2009

 

Няма как - след пролетта ще дойде лятото, а с него и жегите, които от година на година ни мъчат все повече. Тогава отново ще възникне въпросът – има ли къде разградчани, гостите на града, всичко „мало и голямо“ да избягат от горещините. Досега отговорът никога не е бил убедителен. Сега, макар и все още в бъдеще време, той е твърдо „да“.

Само на два километра от Разград кипи строеж на развлекателен център. Той включва голям открит овален басейн с вместимост 12 000 куб. м и дълбочина 1.80 м, както и друг по-малък на по-високо ниво с открити лежанки за воден масаж, гейзер и водопад.

 

03_04_2009_baza52.jpgПо-малкият басейн ще е с топлоизолации и PVC покритие, гарантиращо задържане на нормална за къпане температура на водата до 20 дни преди и след сезона. Предвидено е и джакузи за 10 души. Отделно има и детски басейн, дълбок 60 см. И прилежащ хубав детски кът. Идеята е тук да се провеждат и организирани курсове по плуване за най-малките.

Според всички съвременни изисквания са предвидени модерни съблекални, душове. Басейните ще се пълнят от водопровод „Юрий Гагарин“. Водата ще се пречиства по най-съвременен начин - автоматично и във всеки момент тя ще бъде с нормално Ph.

И това не е всичко. До басейните ще има бистро с кухня и шатри. Предвидени са три тенис корта, като единият от тях ще е многофункционален, с осветление и на него ще може да се играе футбол на малки вратички, волейбол и други спортове. Комплексът ще разполага с обслужващ паркинг. До лятото на 2010 г. тук ще бъде построен и малък семеен хотел. Всичко наоколо ще бъде в зеленина. Общата стойност на инвестицията възлиза на около 1 000 000 лв.

03_04_2009_baza4.jpgКъде е бъдещото райско кътче – това е терен от 9 дка в местността Курнаците под хижата на „Пътно управление“, вдясно по пътя за Пчелина. В началото на 2008 г. земеделската земя е купена от „Път Консулт“ ООД - Разград и по рутинния начин е сменено нейното предназначение.

Всъщност възложител на строителството на бъдещия комплекс е същото дружество, чиито съсобственици са Пламен Симеонов и Красимир Узунов. Двамата съобщиха за „Екип 7“, че първо са имали намерение басейните да бъдат до спортна зала „Абритус“, там, където сега се строят жилищни блокове. Бюрократични спънки са попречили то да се реализира. И както се казва всяко зло за добро, защото сегашното място е много по-подходящо – едновременно е сред природата и е близо до града. Достъпът до него е лесен – освен с автомобил, всеки спокойно може за минути да стигне с колело по велоалеята за Пчелина. Инвеститорите са амбицирани мястото да стане възможно най-привлекателно и да бъде предпочитано място за отдих. А че има такава ниша – както в началото споменахме, си е факт. Именно затова всяко лято досега разградчани се изсипваха масово край Търговище. Пламен Симеонов и Красимир Узунов обещаха, че през настоящия летен сезон комплексът ще бъде открит. Единственият „проблем“ в момента е, че все още не му е измислено име.

 

Димитър КИРИЛОВ