Търсене

Начало Оживление Първоаприлски ДулеВЕСТИ&ВелкоВЩИНИ
Първоаприлски ДулеВЕСТИ&ВелкоВЩИНИ
01 April 2009

 

БОЙКО БОРИСОВ ХВЪРЛИ ГЕНЕРАЛСКИТЕ ПАГОНИ

По време на полицейските протести всички видяха как редови полицейски служители си късат и хвърлят пагоните, но само малцина знаят, че, макар и все още титулуван като генерал, любимецът на народа Бат Бойко също си е махнал генералските еполети.

На въпрос на негов приближен “защо”, той отговорил:

 

01_04_2009_1-april.jpg- Как защо, как защо!? Ние в Банкя сме печени момчета и може да не сме учили из Русията като Станишев, ама знаем, че още от времето на Кутузов и Суворов всеки войник носи в раницата си маршалски жезъл. А ти, как мислиш? Щом като всеки войник може да стане маршал, а аз сега съм генерал при повече генерали в България отколкото редници, не ми ли отива да съм генералисимус!?


ИЗБОРИТЕ СЕ ОТЛАГАТ?

Много е вероятно предстоящите избори за депутати в Народното събрание и Европарламента да не се проведат в уречения срок – това съобщи в пресата социологическата агенция „Хем пи, хем би“ на базата на своите последни проучвания в страната.

Причината е в острата липса на кандидати за народни представители.

Партийните централи в столицата вземат спешни мерки, за да убедят своите членове, че депутатството е труден занаят, но също си има някои свои предимства.


ГЕОРГИ МИЛКОВ, ВЕНЕЛИН УЗУНОВ И ДЕНЧО БОЯДЖИЕВ СЕ ПРЕГРЪЩАТ

Както съобщава наш добре информиран източник, късно снощи с прегръдки и бутилка шампанско е завършила работната среща между председателя на Антикорупционния център към Центъра на неправителствените организации в Разград Георги Милков, бившия кмет и настоящ депутат Венелин Узунов и действащия кмет Денчо Бояджиев.

01_04_2009_april.jpgТримата са обсъдили някои несъществени разногласия относно управлението на общината и са подписали споразумение за бъдеща съвместна работа под девиза „Заедно можем повече!“.


„АТАКА“ ПОЗДРАВЯВА СТАНИШЕВ С 55-ГОДИШНИНАТА НА АХМЕД ДОГАН

След като във връзка с 55-ия рожден ден на Ахмед Доган премиерът Станишев му подари микроскоп, вероятно, за да види той с него копчето си за гласуване в Народното събрание, разградската организация на „Атака“, водена от Георги Димитров, пък е решила да подари на премиера телескоп, с който той, ако може, да открие звездния си коалиционен партньор в парламентарната зала.

Според тях /и не само!/ Доган като депутат имал много общи неща със загадъчната неизвестна планета в Слънчевата система, за която астрономите знаят, че съществува, но никога не са я виждали.


ВАЖЕН КОНГРЕС НА БИРЕНАТА ПАРТИЯ В РАЗГРАДСКИТЕ ЛОЗЯ

Досущ по тертипа на партията-столетница, членове на позабравената Българска бирена партия, с фракция „Твърдо гориво“ в Разград, вместо в лозето на Габровски край Велико Търново, се събрали в лозето на художника Данаил Цонев край нашия град..

Събитието станало нелегално, но нищо не може да остане нелегално за репортерите на „Екип 7“.

Преди ББП /фракция ТГ/ да реши да направи изявление, ние първи в страната казваме, че на нейния лозарски конгрес е решено следното:

„Ако другите партии разчитат на кебапчетата и бирата, то ние не можем и няма да участваме в предстоящите избори, защото рискуваме да ги спечелим.

…На евентуалните коалиционни партньори сме длъжни да кажем – ние пием бира, но само сутрин, тъй че никой не може да ни подкупи вечерно време с бира и кебапчета.

…БСП е на всеки километър, но на всеки сто метра от нейните километри има кръчма и нашите членове пак са си тука и пак са си в тях!

…В Народното ни събрание, според сегашната ни избирателна система, може да влезе всеки идиот, вписан в листата на своята партия, но след като го изберат, той пак ще си остане идиот!

…Увеличението на цената на бирата и алкохолните напитки пречи на социалния мир. Народът няма пари да си купи пиене, изтрезнява и като изтрезнее, разбира, че не му дават пари за хляб и пиене ония, които му харчат парите за уиски и манекенки в Палма де Майорка и най-после става народ!…“

…Имаме и още информация от конгреса в лозята и колибката на Цонев, но не щем да предизвикваме конкурентните нам медии.


РОСЕН ЛИЦОВ – БРАТ НА ИСТОРИЧКАТА ЗДРАВКА ЛИЦОВА, РАЗБИРА НА ПРАКТИКА ИСТИНАТА ЗА ДРЕВНОГРЪЦКИТЕ МИТОВЕ

Както е известно, боговете наказали Тантал да стои потопен във вода, но да не може да пие от нея.

Как се е чувствал тоя древногръцки герой, нашият приятел Росен Лицов от своята сестра – историчката Здравка Лицова, вече бил вече чувал, но му се наложило и да го съпреживее.

Събужда се, значи, тоя наш известен баскетболен треньор, просветен директор, педагог и бохем в ранната утрин, пие му се вода, ама му се пие вода, нямате си на представа, колко му се пие, обаче по обективни причини на ВиК вода няма от крановете в кухнята и банята.

За сметка на това, радиаторът му се спукал и вода има до коленете.

И той мигом разбрал, какво е туй нещо „Танталови мъки“!.


БЕЗ МАЛКО НАШ СЪГРАЖДАНИН ДА СЕ ЖЕРТВА В ИМЕТО НА ЕТНИЧЕСКИЯ МИР

Съобщават ни наши източници, че в пияно състояние и душевно неравновесие наш съгражданин от български произход се появил в хирургическото отделение на Разградската болница и помолил в името на любовта му към девойка от турския етнос, в името на мирните му съвместни взаимоотношения с нейните родители, в името на бъдещите ни всеобщи съвместни взаимоотношения и етническия мир, докторът трябва да му отреже една много съществена част от тялото.

Докторът не бил от „Атака“, но все пак бил разумен човек, и преди да пристъпи към операцията, го попитал:

- И, все пак, младо момче, те правиш ли разлика между „отрежеш“ и „обрежеш“?

След което се оказало, че той без малко е щял да прекали в името на равенството му с ДПС!


ПРЕДСТОЯЩИ ПРОЯВИ

ДНЕС ОТ 16 ЧАСА е предвидено на площад „Ларго“ в Разград да се състои празничен митинг с участието на пенсионери, земеделци, млекопроизводители, животновъди, пазарни търговци, дребни и средни бизнесмени, интелектуалци, съкратени работници, безработни и клошари.

В благодарствената проява в защита на мъдрото управление на Тройната коалиция ще участва и Васко Кеца, който ще открие събитието със своята песен - “Не, не си отивай, ще ни бъде тъжно…“.


ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ обединените десни разградски сили в клуба на ДСБ /Демократи за силна България/ няма да коментират недоразуменията си относно поредното им странно политическо /не/обединение, а ще посветят сбирката си на литературно-музикално-певчески въпроси.

Вождът на най-сините в Разград, бизнесменът-журналист и литературовед Митко Ханчев, ще изнесе пред аудиторията си лекция на тема “ Какви мисли и чувства са вълнували някога автора и композитора на популярната песен „Последен валс“.


В 17 ЧАСА на разградския стадион поетът Иван Дойнов ще изнесе грандиозен рецитал по свои стихове в собствено изпълнение.

Билетите са продадени, но рециталът ще бъде предаван в една от българските телевизии в реалити шоуто „Страх“.

В загряващата му група са включени Дулинко Дулев, Кръстьо Гергов и всичките му открития от Клуба на дейците на културата и страницата на „Екип 7“ – „Светлик“.

Препоръчва се деца и младежи под 14 години да не гледат!


ОТ 18 ЧАСА в клуб „Зайо Байо“ в Разград дългогодишната вождиня на БСП в Разград Добринка Монева организира среща-дискусия „Имат ли нещо общо Априлският пленум от 1956 г. и Априлската линия на нашата партия с Първи април“.

Основен доклад ще изнесе бившият първи секретар на ОК на БКП в Разград, видният бизнесмен и несменяем общински съветник Симеон Захариев. Съдоклад е предвиден от доцент Герасим Стоилов. А свои спомени ще разкаже неостаряващият Марин Атанасов.

Поканени са да присъстват и всички други мъченици и ръководители от недалечното наше минало.