Търсене

Начало Оживление На 10 септември откриват ХХVIII Есенен панаир в Разград
На 10 септември откриват ХХVIII Есенен панаир в Разград
03 September 2019

ХХVІІI Есенен панаир в Разград ще бъде открит на 10 септември, от 20.30 часа от кмета Валентин Василев, обяви вчера на пресконференция шефът на общинска дирекция „Култура, спорт, туризъм“ Виолета Антонова. На нея присъства и главният архитект на Общината Илин Солаков, който съобщи, че се очакват 12 скари, 10 щанда за захарни изделия, сладолед, царевица, 26 атракциона – въртележки, батути, блъскащи колички, ел.игри, стрелбища, 9 фургона с понички, палачинки и скрежина, както и около 30 щанда с промишлени стоки – дрехи, обувки, играчки, сувенири, керамика.

04_09_2019_panair2.jpg

Богата е и културната програма. Силно начало на 10 септември е новият концерт-спектакъл на Хилда Казасян „Да послушаме кино“. Проектът включва най-популярните песни от „златни“ български филми, като „Любимец 13“, „Козият рог“, „Адаптация“, „Вчера“...

На сцената с Хилда ще бъдат Христо Йоцов - барабани, Живко Петров - пиано, Димитър Карамфилов - контрабас и Михаил Йосифов - тромпет. Специални гост-изпълнители: Теодосий Спасов и Васил Петров.

На 11-ти от 21 часа отново на сцена „Ронда“ концерт ще изнесе група «Оратница» - българска музикална група, която интерпретира българската народна музика по начин, близък на по-младите поколения.

На 12-ти от 20 часа на площад „Момина чешма” ще бъде концертът „Музика под звездите” от „Фортисимо Фест Разград 2019” - най-големият фестивал за класическа и фолклорна музика на открита сцена с диригент Максим Ешкенази. Водещ на концерта ще бъде Герасим Георгиев – Геро, с участието на: Михаела Филева, Хари Ешкенази и др. Входът е свободен.

На 13-ти от 20 часа на „Ронда” в парка ще се проведе концерт на ЦПРЛ-ЦРД Разград, а на 14-ти от 20 часа отново на същата сцена ще се проведе концерт на МШ «Илия Бърнев» Разград.

На 15-ти от 20 часа концерт ще изнесе фолк-дивата Кали, а последният ден от панаира – 16.09.2019, който е първи учебен ден, ще зарадва децата от 20 часа на „Ронда” Дарина Йотова – DARA /с балет 2 ма души/.

Тази година съпътстващата програма включва и спортно събитие - тенис турнир по двойки – мъже, за купата на Есенния панаир с награден фонд. Турнирът ще се проведе от 10 до 13 септември на тенискорта на ОУ „В. Левски“, като записването става до 8 септември на тел.0898365614 - Севдалин Стоянов.