Търсене

Начало Оживление Шарен прах и детски усмивки освежиха Градския парк
Шарен прах и детски усмивки освежиха Градския парк
03 September 2019

Шарени и усмихнати детски лица, пъстри рисунки по асфалта, много състезания, дъжд от цветен прах и музика – така изглеждаше в понеделник Градския парк на Разград.

Вторият поред Младежки фестивал „Цветна фурия“, организиран и тази година от Сдружение „Фабрика детските мечти”, даде възможност на стотици подрастващи да творят, да изпитат спортния си дух и да се веселят заедно. Целта на събитието бе да се създаде позитивно и зареждащо настроение.

04_09_2019_furiq_2.jpg

Още в следобедните часове над 70 деца и младежи се включиха в конкурса за рисунка на асфалт на тема „Да дадем шанс на планетата“. Работите им бяха оценявани жури в състав:

Айтен Кязимова – учител, Радка Минчева – „Връзки с обществеността” в Областна администрация - Разград и Ясен Янков от Сдружение „Фабрика детските мечти”.

04_09_2019_furiq_5.jpg

04_09_2019_furiq_1.jpgВ крайна сметка победител при най-малките художници до 7 години стана Габриела Симеонова, второ място зае Деница Цветанова, а трето – Янита Младенова. Приз за най-малък участник получи 3-годишната Калина Колева. В

В горната възраст бяха присъдени три първи места – на Божидара Цонева, Мелда Хюсеинова и Алейна Хюсеинова. Втори се наредиха Кристиян Светлозаров и Йоана Симеонова, която живее в Лондон. С трето място бяха отличени Никол Дамянова, Еда Хюсеинова, Анастасия Мирчева и Христо Росенов.

Наградите им - анцузи, якета, топки и раници, осигурени от Областната администрация, връчи заместник областният управител Евгени Драганов.

По-късно с демонстрация от малки и големи любители на скейтборди, тротинетки и колелета започнаха отборните игри, проведени на новия скейт парк до Пантеона. В щафетните надпревари се включиха над 70 деца и младежи, които образуваха два отбора - „Алфа“ с капитан Сиси и „Кокошки“ с капитан Калоян. Тук първо място зае тимът „Алфа“, който се наложи над опонентите с 2:1. Наградният фонд бе осигурен от Сдружението.

Спортните игри се проведоха именно там заради обещание на „Фабрика детските мечти“ към скейт обществото да подпомогне дооблагородяването на района с пейки за отдих и кош за отпадъци. Младежите получиха ваучер за обещаните съоръжения, не се сбъднаха обаче очакванията им на събитието да присъстват представители на Общината, за да им споделят още предложения и идеи за визията на пространство.

04_09_2019_furiq_3.jpg

В най-атрактивната част от фестивала - хвърлянето на цветен прах под звуците на музика, се включиха над 300 деца и младежи и техните родители. Пъстрото забавление бе осигурено от Джипо Джипов, а интересът към него бе толкова голям, че багрилата не достигнаха за всички. Онези които успяха да си вземат от шарените пакетчета пък не се стърпяха да дочакат груповото хвърляне на цветен прах и един по един започнаха да го разпръскват.

Щастливи сме, че Градският парк бе изпълнен с детски глъч, запечатахме хиляди усмивки и изпълнихме своята мисия - сбъднати детски мечти, споделиха организаторите след шоуто.