Търсене

Начало Оживление Разградчани – с медал от републикански многожанров фестивал на хората с увреждания
Разградчани – с медал от републикански многожанров фестивал на хората с увреждания
03 September 2019

В продължение на два дни квартал „Църква“ в град Перник беше домакин на XXIII Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания, участие в който взеха около 2400 души от България, Северна Македония и Косово.

Фестивалът се организира от местната структура на Съюза на инвалидите и е под патронажа на кмета на град Перник д-р Вяра Церовска, а тазгодишното издание бе посветено и на 30-годишнината от създаването на Съюза на инвалидите в България.

04_09_2019_fest1.jpg

„За мен е чест да открия това прекрасно събитие, съхранило традициите и българския дух“, каза д-р Церовска по време на откриването на събитието. Като символ на мира и надеждата в небето полетяха 30 бели гълъба.

И тази година беше обособена алея на занаятите, където гостите можеха да наблюдават етапите от подготовката на различни изделия.

Фестивалът имаше конкурсен характер, като петчленно жури, под председателството на естрадната прима Мими Иванова, оценяваше изявите на сцената.

Във форума взеха участие и представители на Общинската организация на хората с увреждания в Разград - Вокална група „Детелина“ с ръководител Иванка Петкова. С изявата си те грабнаха сърцата на публиката и на журито. Групата се завърна в Разград с грамота и заслужен златен медал за отлично представяне.

Финал на фестивалните дни постави певецът Христо Кидиков.

 

Елена ДЕЧКОВА