Търсене

Начало Спорт Замириса на футбол и в областта
Замириса на футбол и в областта
03 September 2019

Любителите на футбола по селата в областта освен по телевизията и на „Лудогорец Арена“ обичат да гледат футбол и в собствените си населени места. Да се наслаждават на най-популярната игра през изминалите почивни дни, въпреки жегата, дойдоха много любители на Цар Футбол в определента от ОС на БФС група „Изток“.

В събота феновете от Брестовене пресипнаха от викане за своя „Челси“, който надигра гостуващия „Стрела“ /Тодорово/ с 8:0. Ама и гостите не се отказаха, до последно търсеха да вкарат почетно попадение.

04_09_2019_zam_1.jpg

В неделя „Барса“ /Сушево/ разочарова привържениците си на своя стадион, защото отстъпи на гостуващия „Левски“ /Подайва/ с 0:6. Жалко, че мачът не бе гледан от футболистите на „Левски“ /София/ за да взимат пример от съименника си как се правят голове на чужд терен. Не мина и мач без жалби. ФК „Победа“ /Богданци/ победи „Златен лист“ /Точилари/ с 3:1, но гостите непосредствено след мача подадоха жалба до Спортно техническата и Дисциплинарната комисия на ОС на БФС за нередовен състезател в състава на победителите. Мачът от тази група между „Светкавица“ /Медовене/ и ФК „Локомотив“ /Самуил/ бе отложен по молба на двата отбора и ще се играе с допълнително насрочена дата.

БФС уведомява участващите отбори, че до края на първенството ще присъжда служебни резултати 3:0 срещу неявилия се отбор на „Академик /Веселец/. Както е известно до последно Веселец заявяваше участие, но след жребия и обявената програма осведомиха, че се отказват от участие поради липса на състезатели за отбора. Явно са очаквали момчетата – гурбетчии, на които се разчиташе да се завърнат и да играят за отбора на селото.

 

Здравко ДУШКОВ