shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Започна обновяването на детска градина „Приказка“ в Разград
01 September 2019

Кметът на Община Разград Валентин Василев и зам.-кметът Галина Георгиева участваха в петък в официална церемония „Първа копка“, която поставя началото на изпълнението на строеж „Реконструкция и обновяване на сграда, рехабилитация и оборудване на дворно пространство на ДГ №3 „Приказка“.

Кметът каза на откриването, че след ремонта родителите ще са спокойни, че децата им ще бъдат в още по-светла, по-топла и по-приятна детска градина и че сградата ще бъде реновирана без да се правят компромиси с качеството.

02_09_2019_prikazka_3.jpg

Василев и областният управител Гюнай Хюсмен направиха символична първа копка на строително-монтажните работи, а менчето за успех и спорна работа плиснаха едновременно зам.-кметът Галина Георгиева и директорът на ДГ „Приказка“ Румяна Ненова.

02_09_2019_prikazka_1.jpgСтроителните дейности, които ще бъдат изпълнени в детската градина, обхващат реализацията на основни мерки за енергийна ефективност като подмяна на амортизирана дървена дограма с нова петкамерна PVC дограма, монтаж на топлоизолационни системи по външни стени и по покриви. Частично ще бъдат подменени водопроводните и канализационни разпределителни отклонения в санитарните възли на групите, ще бъде извършен монтаж на нова сградна отоплителна инсталация с нов котел и алуминиеви радиатори. За осигуряване на общодостъпна среда за хората с увреждания се предвижда изграждането на рампа, оборудвана с ръкохватки, както и съоръжения, достъпни за деца с двигателни и зрителни проблеми. Дворът на градината ще бъде реновиран и ще бъдат обособени шест детски площадки.

Строително-ремонтните дейности в ДГ „Приказка“ ще бъдат изпълнени от ДЗЗД „Тракия иновативни системи“ - Димитровград, в рамките на сключен договор по проведена процедура за инженеринг, обхващаща изготвянето на инвестиционния проект, изпълнението на същинските строителни дейности и упражняването на авторски надзор.

Срокът за работа на фирмата изпълнител е до 30.11.2019 г.

ДЗЗД „ЕЕ – Хасково - 2016“, гр. София е дружеството, което ще упражнява строителния надзор на обекта по смисъла на Закона за устройство на територията. То ще следи за законосъобразния старт и изпълнение на строежа, за качеството на строителния процес, за количеството на влаганите материали в съответствие с одобрения технически проект.