Търсене

Начало Крими Осъдиха майка и двамата й синове – обиждали и блъскали полицаи
Осъдиха майка и двамата й синове – обиждали и блъскали полицаи
01 September 2019

Майка и двамата ѝ синове бяха осъдени за едро хулиганство и съпротива срещу органите на реда от състав на Районен съд - Разград. Делото е приключило в едно заседание със споразумение, след като 51-годишната Теодора Василева, 30-годишният Ивайло Денчев и брат му Димитър /32 г./ са се съгласили с фактите по обвинението срещу тях и са се договорили с прокуратурата да изтърпят наказания за наглото си поведение.


На 27 срещу 28 юли служители на полицията посетили дома им на ул. „Рила“ 11 в Разград

по сигнал за нарушаване на нощната тишина и заварили двамата братя в явно нетрезво състояние. При пристигането на униформените малко след 1.00 часа те започнали да ги обиждат с вулгарни думи и да отправят заплахи за саморазправа.

От споразумението по делото става ясно, че не по-малко неприлично се е държала и майка им Теодора. Наричала полицаите „заптиета“, „некадърници“, „нещастници“ и „кучи гъзове“ и им пречила да изпълнят служебните си задължения, като деянието й се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, става ясно от протокола от съдебното заседание. Според държавното обвинение, тя е извършила хулиганството в съучастие и като съизвършител с двамата си наследници.

С канонада от обиди залели полицаите и Ивайло и Димитър – наричали ги „заптиета“, „смешници“, „боклуци“, „тъпи ченгета“, „некадърници“ и „нещастници“, като дори си позволили да ги блъскат с ръце.

Според споразумението, което съдът е одобрил, за стореното Теодора Василева ще изтърпи една година пробация, като в този период я очакват задължителна регистрация по настоящ адрес два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител, както и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

Пробация, но за доста по-дълъг срок – 3 години, е наказанието за по-малкия ѝ син. Първите две мерки за Ивайло Денчев са идентични с тези на майка му, той обаче ще трябва да положи 320 часа безвъзмезден труд.

Брат му Димитър пък се е сдобил с условна присъда – една година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Възпитателната работа с него е възложена на районен инспектор от РУ на МВР-Разград.

Наложените наказания са окончателни и не подлежат на обжалване, тъй като споразумението има сила на вляза присъда.

Припомняме, че след случилото се в малките часове на 28 юли двамата братя бяха отведени в Районно управление, където също отказали да изпълняват полицейските разпореждания и продължили да обиждат и да отправят заплахи към служителите. Така се стигна до задържането им за срок до 24 часа.

Случаят тогава доби публичност, тъй като след излизането си от ареста по-младият от нарушителите потроши с твърд предмет две патрулки и други две коли пред Районното, вероятно като вид отмъщение за това че е бил задържан. В резултат бяха увредени левите странични огледала на два служебни „Опел Астра“, лявото огледало на „Ауди А4“, собственост на 35-годишен мъж от Разград и дясното странично огледало на „Мерцедес“ без регистрационни табели и неустановен собственик.

И двамата братя са осъждани.

Мила КЮЛЮМОВА