shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Есра Мехмедова – за месец с два нови национални рекорда по редене на „Рубик“
29 August 2019

В рамките само на един месец 16-годишната разградчанка Есра Мехмедова постави два национални рекорда.

В края на месец юли десетокласничката от ПГПЧЕ „Екзерх Йосиф“ участва в „Big Cubes Sofia 2019“ - Международен турнир по скоростно нареждане на Куба на Рубик

Домакин на състезанието бе Технически университет – София, а в него се включиха състезатели от България, Гърция, Северна Македония, Румъния и Албания.

30_08_2019_rubik_1.jpg

30_08_2019_rubik_2.jpgВ дисциплината „3х3х3 Fewest moves“ – нареждане на кубчето с най-малко движения, с резултат 35 Есра се нареди на трето място. Постижението й обаче е национален рекорд и я изкачи на първа позиция в ранг-листата на страната.

С бронзов медал десетокласничката се окичи и в дисциплината „3х3х3 Blindfolded“ - редене на куб със затворени очи.

През изминалия уикенд Есра се пусна в поредното предизвикателство – международния турнир „Bucharest Blind and Stuff 2019“ с участието на състезатели от България, Румъния и Гърция. Тук на „3х3х3 Blindfolded“ разградчанката отново се нареди на трето място.

В една друга сложна дисциплина „3х3х3 Мulti-blind“ - последователно редене на кубчета със затворени очи, в случая 5 от 6, Есра се е класирала на първо място и в същото време е поставила национален рекорд.

Според ранг-листата на WCA - World Cube Association, разградчанката държи още един рекорд за страната, той е в дисциплината „3х3х3 Blindfolded“. До момента е спечелила един златен, един сребърен и пет бронзови медала.