Търсене

Начало Политика ВМРО и „Кауза Разград“ заедно на местните избори в Разград
ВМРО и „Кауза Разград“ заедно на местните избори в Разград
29 August 2019

В сряда вечер представители на ВМРО – Разград, водени от областния координатор на партията Евгени Драганов, и представители на „Кауза Разград“ се срещнаха с д-р Калоян Монев, издигнат за кандидат-кмет от Гражданското движение „Кауза Разград“. Гост на събитието бе Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО, народен представител от парламентарната група на Обединени патриоти в 44-то Народно събрание.

30_08_2019_politika_1.jpg

Най-напред Евгени Драганов представи госта Искрен Веселинов и кандидата за кмет Калоян Монев. На срещата двете формации си изясниха позициите за съвместно явяване на предстоящите местни избори. Бяха направени предложения за листа за кандидати за общински съветници, членове на СИК, застъпници и наблюдатели.

30_08_2019_politika_2.jpg

Евгени Драганов обясни, че след редица събрания на ВМРО са взели решение да не правят кампании против някого и против грешките на някого за изминалите 4 години и да участват в лоялна и позитивна и градивна кампания. „Решението е какво позитивно могат да направят в предизборния период двете организации - ВМРО-Разград и „Кауза Разград“, каза Драганов. Искрен Веселинов подкрепи изцяло, както той се изрази, другаруването с „Кауза Разград“. Представи картина на политическата ситуация в региона, като заяви, че е от Русе, познава отдавна Лудогорието и следи ситуацията и развитието му. Веселинов изтъкна множество факти за положението на ДПС в региона и за заиграването му на централно и местно ниво с управляващите. Сподели, че и преди ДПС е заигравало с предишната власт. Затова прикани присъстващите за съвестна и отговорна кампания.

След това Калоян Монев изложи основните акценти от предизборната си платформа и представи плана си за действие по време на кампанията. Сподели, че не го обичат някои, заради това, че критикува смело и открито в публичното пространство проблемите на обществения живот и местното самоуправление, но приема предизвикателството, защото все някой трябва да бъде отговорен за развитието на общината. „Това е гражданска позиция, която е част от живота на гражданското общество, което изграждаме през целия преходен период“, каза Монев.

Накрая, след половинчасово отделно самостоятелно съвещание и вземане на решение от страна на ВМРО, бе обявено, че партията ще подкрепи на изборите кандидат-кмета на „Кауза Разград“ Калоян Монев и двете формации ще се явят с обща листа за общински съветници в Община Разград.