shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Васил Петров от Центъра за работа с деца с престижна награда от международен конкурс
29 August 2019

Талантливият млад певец от Разград Васил Петров се завърна от проведения в Тутракан XVIII Международен конкурс на изкуствата „Речни ноти“ със завоювано трето място и грамота за постижението си. Той се състезава в трета възрастова група в раздел вокал, категория индивидуални изпълнители. Песните, които прозвучаха на сцената в изпълнение на бъдещия седмокласник в ОУ „В. Левски“, бяха две – една българска и една английска.

30_08_2019_talant_1.jpg

Той обра овациите на публиката с „Много пъти“ на Георги Христов и „Dangerously” на Charlie Puth. Васил е възпитаник на Центъра за работа с деца в града ни с вокален педагог Свилена Дечева. Той е вторият представител от Разград, който се завръща с отличие от певческата изява. В броя от сряда – 28-ми август, поместихме информация и за другия музикален талант от Разград Александра Златева. Припомняме, че момичето се класира на първо място в четвърта възрастова група също в раздела за индивидуални изпълнители, което му осигурява едногодишна стипендия от Министерството на образованието и науката. В рамките на конкурсната програма възпитаничката на Кремена Кряколова от Школата за естрадно пеене към Младежки дом – Търговище изпълни вечната „Ти сън ли си“ от репертоара на Лили Иванова и съвременната „I'll never love again“ на Лейди Гага.

Проявата е част от календара на Министерството на образованието и науката е включена в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на ведомството. Явилите се над 100 певци се съревноваваха в три раздела – „Индивидуални изпълнители“, „Вокални формации, дуети и триа“ и „Песни от мюзикъли и филми“. Председател на журито тази година бе композиторът Хайгашод Агасян, а членове на оценяващата комисия бяха журналистът и музикален продуцент Николай Текелиев, диригентът Димчо Рубчев, Турсънай Кудерина – вокален педагог от Казахстан, Йордан Марков и разградчанинът Иван Гайдаров, носители на Гран при от предходни издания на конкурса.

 

Деси СТЕФАНОВА