shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Продължават с асфалтирането в Кубратско
29 August 2019

В още две кубратски села приключи асфалтирането на част от уличната мрежа. Завършилите строително-ремонтни дейности в селата Горичево и Точилари бяха инспектирани от общинския кмет Алкин Неби и председателя на местния общински парламент Хюсеин Юмеров. Жители и на двете села благодариха на администрацията, изтъквайки, че оправянето на разбитите пътища в района е жизненоважно за хората поминика им. В двете села бяха рехабилитирани общо десет улици.

30_08_2019_as_1.jpg

Кметът Неби заяви, че асфалтирането в общината продължава, но посочи, че приоритетни улици за ремонт са именно тези, които са без асфалт или такива, на които никога не е имало такъв, като допълни, че чрез този проект броят на улиците без асфалтово покритие в общината значително е намалял.

Асфалтирането на улици започна и в село Бисерци, ще продължи в Кубрат и другите населени места. В общината продължават строително-ремонтните дейности и по проект „Рехабилитация на път Борисово – Юпер/Черешово – граница общ. (Сливо поле - Кубрат) – Сеслав и път Беловец – Кубрат/Горичево – Божурово на територията на Община Кубрат". Сега се полага чисто нов асфалт на пътя за с. Горичево. До момента вече са асфалтирани над 700 метра от едната страна на пътя, като първият асфалтов слой е с дебелина около 10 сантиметра. Ще бъде положен и втори пласт асфалт и цялото шосе ще бъде асфалтирано, увериха изпълнителите на проекта, допълвайки, че движението на моторни превозни средства поне за сега няма да бъде ограничавано. Главна цел на проекта, който трябва да приключи до два месеца, е да бъдат възстановени и подобрени транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката и пътното тяло с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и комфорт на пътуващите по двата пътни участъка с дължина 15,400 км. Проектът е на стойност 5 697 444 лв., а изпълнител на ремонтните работи е „ГЕРТ Груп ЕООД България“.


Радослав СТОЙКОВ