shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Рали с трабанти, музика и борба за празника на Лозница
29 August 2019

Автомобилно шоу, спортни и забавни игри, музика и борба предвижда тазгодишната двудневна програма за празника на Лозница.

Проявите започват утре от 9.30 часа с 16-то издание на ралито с трабанти, за което в града се очакват около 50 коли от страната. Водачите им ще трябва да покажат уменията си на специално трасе с препятствия, гариране и скоростна отсечка на състезание по майсторско управление.

30_08_2019_loz.jpg

Очаква се надпреварите да приключат до около 15.00 часа, когато ще стартират детските забавни и спортни игри, както и турнирите за велосипеди.

В 18.30 часа културната програма ще открият местните самодейни колективи към читалищата в общината, а час по-късно започва концертът на младия народен певец Христо Косашки.

30_08_2019_trabanti3.jpg

Гвоздеят на празничните прояви за деня е в 21.00 часа, когато на сцената на Градския стадион ще излезе поп-фолк звездата Есил Дюран.

В неделя от 10.00 часа на същото място ще стартира традиционният турнир по народна борба, с който около 12.30 часа ще бъде закрита и тазгодишната програма.

Междувременно от пресцентъра на ОД на МВР-Разград съобщиха, че във връзка с провеждането на мероприятията по случай празника на Лозница ще бъде въведена временна забрана за движение и паркиране по ул. „Александър Стамболийски“ в участъка между кръстовището с ул. „Тунджа“ до кръстовището с ул. „Ивайло“.

Тя ще важи от 9.00 ч. в събота до приключването на проявите в неделя, като в този период водачите на превозни средства могат да използват обходен маршрут по съседните улици.