shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
С конкурс в Гецово отбелязаха Световния ден на фотографията
29 August 2019

На 19 август светът отбеляза Световния ден на фотографията. В честването на поставянето на основите на старото изкуство се включи и разградското село Гецово с организирането на фотоконкурс „Усмивка“. Местното Народно читалище „Просвета 1883“ всяка година чества своеобразния празник с различни инициативи.

30_08_2019_getsovo_3.jpg30_08_2019_getsovo_2.jpg

30_08_2019_getsovo_1.jpgТози път в продължение на повече от седмица на фейсбук страницата на културната институция хиляди души гласуваха за харесваните от тях снимки, за да излъчат победителите в конкурса. „Усмихнатата“ надпревара, която се организира за първа година, обаче спечелиха само трима. Най-много лайкове получи лъчезарният 4-годишен Никалъс Райчев от Гецово. Снимката на Микаела Минева, която е само на две годинки, заслужи второто място. Любопитна подробност е, че детето е родом от Германия. За конкурса, семейството му научава от фейсбук страницата на читалището. 5 – годишната Рая Петрова, също от Гецово, спечели симпатиите на гласуващите и нейната снимка си извоюва третото място. Те получиха грамоти за отличното си представяне.

В увлекателното състезание се включиха 52-ма участници не само от нашия регион. Слънчеви усмивки изпратиха и от всички краища на България. Преобладаващата композиция на снимките беше селфи, или още самопозиране пред обектива. Малките участници заразиха с грейналите си усмивки невидимата публика в читалището и в социалната мрежа.

Гецовлии организираха и изложба на домашни любимци по повод Световния ден на кучето, който отбелязахме на 26 август. Децата, които прекарват последните дни от лятната си ваканция на село, доведоха в сградата на читалището своите питомци, сред които котки и зайци. Поради невъзможност някои животни да присъстват физически на място, на фейсбук страницата на читалището децата споделиха с приятели и непознати снимки и на други домашни любимци – кучета, патета, коне. Сред тях се появи дори и изображение на нестандартните според разбирането за домашен любимец кози Кики и Поля.


Десислава СТЕФАНОВА