Търсене

Начало Институции Тежката катастрофа край Пчелина влиза в съда
Тежката катастрофа край Пчелина влиза в съда
28 August 2019

Тежката катастрофа по пътя за местността Пчелина, която стана миналия септември, влиза в съда.

От Окръжната прокуратура в Разград съобщиха на сайта си, че обвинението срещу 49-годишния водач на товарния автомобил, който причини инцидента, вече е внесен в канцеларията на Окръжен съд и предстои делото да бъде насрочено.

28_08_2019_kat.jpg

В прессъобщението се посочва, че в резултат от катастрофата са починали двама души, седем души са получили средни телесни повреди, а още толкова – леки телесни повреди.

Припомняме, че фаталното произшествие стана на 8 септември 2018 година. Микробус „Форд Транзит“ се удари в разградски ТИР на един от завоите към Пчелина. В буса, шофиран от 57-годишен мъж от Калипетрово, пътуваха 17 пенсионери от силистренското село Срацимир, тръгнали на събор в поповското село Садина.

При сблъсъка, който, за късмет, не беше челен, а страничен бусът прехвърли мантинелата и се преобърна в крайпътното дере. Първоначалната информация бе, че причина за удара е навлизането на ТИР-а в насрещното платно. Камионът, натоварен с 30 тона слънчоглед, се движел към Разград и влязъл в насрещното, за да не удари джипа пред себе си, който рязко намалил, защото пък колата в последния момент завила черен път.

Всички 18 човека , в това число и водачът, бяха откарани в разградската болница. Оказа се, че най-тежко е пострадал 82-годишният дядо Еньо от Срацимир, който бе приет в кома, със множество съчетани травми и опасност за живота. Старецът бе прехвърлен за продължаващо лечение във Варна, но на 1 октомври почина от травмите си. Месец и седмица по-късно – на 8 ноември, катастрофата взе още една жертва.

Зад волана на ТИР-а бе собственикът му Пламен Стоянов от Разград, който сега ще се изправи като обвиняем за тежкото произшествие.

Мила КЮЛЮМОВА