Търсене

Начало Спорт Шесткратният световен шампион по борба за ветерани Ремзи Реджеб – с нова титла у нас
Шесткратният световен шампион по борба за ветерани Ремзи Реджеб – с нова титла у нас
28 August 2019

Миналата седмица в софийската спортна зала „Диана-1“ се състоя първият републикански шампионат по свободна и класическа борба за ветерани – 35-60 години. Проявата се организира от Българската мастър федерация по борба за ветерани. 46 състезатели от цялата страна участваха в схватките, между които беше и 6-кратният световен шампион по борба за ветерани от Разград – 51-годишният Ремзи Реджеб.


28_08_2019_remzi.jpgТой се състезава в кат. 62 кг, Дивизия D.

И на тази проява Ремзи Реджеб беше категоричен в своите схватки, като на финала се наложи и над Пейо Пеев /Елхово/ и стана републикански шампион на България и при ветераните.

За изненада на организаторите, той за първи път се включи и в схватки по класическа борба за ветерани. На финала след оспорвана борба загуби от Петко Петков от Сунгурларе и се окичи със сребърен медал.

Шестте световни титли Ремзи Реджеб спечели в Албания, Босна и Херцеговина, Атина /Гърция/, Белград /Сърбия/, Пловдив и Македония. С този нов успех още веднъж доказа, че е готов за седмата световна титла – първенството ще е в началото на месец октомври в Тбилиси, Грузия.


Юмер ФИКРИЕВ