Търсене

Начало Спорт Балъков вика петима от „Лудогорец“ срещу Англия
Балъков вика петима от „Лудогорец“ срещу Англия
28 August 2019

Националният селекционер Красимир Балъков обяви разширения състав на България за предстоящата европейска квалификация срещу Англия на 7 септември и приятелския двубой срещу Република Ирландия три дни по-късно. Към вече повиканите 11 състезатели, играещи зад граница, бяха добавени 14 представители на Първа лига, с което общият брой футболисти, очаквани на лагер в Национална футболна база "Бояна" на 1 септември, става 25.

28_08_2019_nacionali_2.jpg

От играчите от вътрешното първенство в списъка са петима играчи на „Лудогорец“: вратарят Пламен Илиев, както и Георги Терзиев, Антон Недялков, Вандерсон и Марселиньо. За Вандерсон това ще бъде дебют в представителния тим на България.

Лагер-сборът на България „А“ започва в неделя, 1 септември. Съставът заминава за Лондон с чартърен полет в 9 часа на 6 септември.

Други петима основни футболисти на разградчани също получиха повиквателни за мачове със своите национални отбори по време на прекъсването в началото на септември. Това са Клаудиу Кешеру и Драгош Григоре /Румъния/, Жоржиньо /Гвинея-Бисау/, Яцек Горалски /Полша/, Дан Битон /Израел/.