Търсене

Начало Крими Осъдиха условно двама шофьори, опитали да подкупват полицаи
Осъдиха условно двама шофьори, опитали да подкупват полицаи
25 August 2019

Неизряден шофьор, който преди месец предложи щедър подкуп на пътни полицаи, за да не му съставят акт, се сдоби с условна присъда.

На 22 юли 35-годишният мъж от Старо Оряхово беше спрян за проверка на път III-2305 Исперих – Конево - Зебил в хода на специализирана полицейска операция срещу шофирането след употреба на алкохол, упойващи вещества и неправоспособни водачи. Униформените установиха, че криминално проявеният водач управлява автомобила „Форд Торнео“ без да притежава шофьорска книжка.

24_07_2019_podkup.jpg

В опит да избегне акта, нарушителят постави на предната пасажерска седалка на служебния им “Опел Астра“ 460 лева, така се озова за денонощие в ареста на Районното управление в Исперих, а след това му бе повдигнато и обвинение.

Делото срещу него е гледано по съкратения ред, без да се разпитват свидетели и вещи лица, след като обвиняемият е признал всички факти и така си е осигурил по-ниско наказание.

За това че е направил опит да даде подкуп, той ще изтърпи 1 година и 4 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Съдът му е наложил глоба от 800 лева, като е постановил още парите от престъплението в размер на 460 лева да бъдат отнети в полза на държавата.

Присъдата не е окончателна и може да се обжалва пред Апелативен съд-Варна.

Наказанието си пред същата инстанция ще може да оспори и още един щедър шофьор, направил опит да подкупи исперихски полицай със сумата от 200 лева.

Случката се разиграла на 5 август тази година пред входа на бензиностанция „Левчо ойл“ в Исперих, след като станало ясно че водачът е извършил две нарушения и трябва да му бъде съставен акт.

За това, че е предложил подкуп на униформения, мъжът е получил 8 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Наложена му е глоба от 500 лева, а парите от престъплението ще бъдат отнети в полза на държавата.

Делото срещу него също е гледано по съкратения ред.