Търсене

Начало Крими Окръжният съд остави в ареста задържаните за сводничество
Окръжният съд остави в ареста задържаните за сводничество
22 August 2019

Окръжният съд в Разград наложи постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“ на двамата мъже, които в края на миналата седмица бяха арестувани за сводничество.

С постановление от миналия петък на прокурор от Районната прокуратура - Разград зад решетките бяха прибрани 43-годишният Дамян П. и племенникът му - 21-годишния Александър А.


Те бяха привлечени като обвиняеми за това, че са набирали и транспортирали жени с цел сексуална експлоатация, както и за това че са ги склонявали към проституция.

Заради опасността да се укрият, да извършат престъпление или да въздействат върху свидетелките по делото, както и да упражнят върху тях физическа или психическа принуда, Районната прокуратура поиска постоянен арест за двамата мъже, Районен съд - Разград обаче определи по-леки мерки - наложи „домашен арест“ за Дамян П., а на племенника му „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Така се стигна и до протеста пред Окръжния съд в Разград, който вчера следобед, след като се запозна със събраните до момента доказателства и материали, уважи претенциите на държавното обвинение и остави чичото и племенника за постоянно в ареста.

Определенията са окончателни и не подлежат на обжалване.

Според прокуратурата вътрешният трафик на жени с цел сексуална експлоатация, както и набирането и склоняването им към развратни действия са продължили от началото на годината до 14 август.

Тогава под ръководството на Районната прокуратура в Разград се е пристъпило по неотложност към реализация на разработката.

Извършени са претърсвания и изземвания на няколко адреса в различни градове – Разград, Хасково и Силистра. В къщите на двамата обвиняеми са иззети около 700 грама злато. Сводниците управлявали ново „Ауди“ и изплатено на лизинг „БМВ“.

Всеки от двамата мъже работел с по две жени, които били използвани за развратни действия. Клиентите били набирани чрез обяви в интернет сайтове. В Разград и Хасково сводниците наели квартири, където се помещавали жените, набрани и склонени да проституират. Имало ценоразпис за различните видове сексуални услуги. За един час се плащало около 120 лева, нестандартните желания се таксували доста по-скъпо. За редовни клиенти имало отстъпки.

За всяко от престъпленията, в които Дамян П. и Александър А. са привлечени като обвиняеми от Районна прокуратура, се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години и глоба в различни размери.

Срещу двамата мъже от село Бабук е образувано и дело за пране на пари, което се води в Окръжната прокуратура в Разград.