Търсене

Начало Новини Емигрант в Германия ще изнесе концерт в родния си Разград
Емигрант в Германия ще изнесе концерт в родния си Разград
21 August 2019

В края на работната седмица пространството в центъра на Разград ще се превърне в притегателна точка за любителите на модерното музикално звучене. Електронна музика: класика, евъргрийн, както и популярни мелодии ще звучат около паметника на Майстор Манол на площад „Ларго“ в петък.

21_08_2019_nik_1.jpg

„Музикалното пътешествие през Европа“ ще стартира от от най-северната столица в Европа – Москва, ще премине през германския град Росток, откъдето публиката ще се пренесе в Берлин, Виена и Париж. Присъстващите на площада ще искат да извикат „Оle-e-e-e-e Eviva Espana“ с ритмите от страстна Испания, а музикантът Ник Ненов обещава, че „ще посетим Древна Елада с прекрасното сиртаки на Микис Теодоракис“. След това под звуците на нашата западна съседка Сърбия ще поемем по пътя към вкъщи. Малка част от песните, които присъстващите ще чуят в изпълнение на синтезатор, са „Мечтание“ на Роберт Шуман, валсът „Дунавски вълни“ и „Керванът“ на Йосиф Цанков. Латиноамериканските танци румба, самба, мамбо и други гарантират незабравими емоции. Началото на концерта, който ще раздвижи въздуха със силни музикални вибрации, е от 18:30 часа.

Музикантът Николай Ненов е родом от Разград, като преди 35 години емигрира в Германия. Понастоящем живее в германския град Росток, в който ще покани публиката чрез мелодичните звуци. През летните дни се е завърнал за кратко у дома и с музикалната проява той отправя своеобразен поздрав към своите съграждани от града ни преди отново да поеме на запад.


Десислава СТЕФАНОВА