Търсене

Начало Новини „Шел“ преведе 2 220 000 лева на Община Разград
„Шел“ преведе 2 220 000 лева на Община Разград
21 August 2019

Преди близо месец „Шел България“ ЕАД спечели търга в Община Разград за стопанисване на бензиностанцията до автогарата и през следващите десет години. Както „Екип 7“ съобщи, компанията наддаде с над 1 000 000 лева върху първоначалната цена, определена с решение на Общинския съвет. Сумата от 2 220 000.75 лева отказа конкурента „Петрол Енерджи“ ЕООД – Пловдив от надпреварата за апетитния обект.

21_08_2019_shel.jpg

Тъй като измина немалко време от търга, а бензиностанцията все още е затворена, граждани пожелаха да научат каква е причината за това. След посочените версии бе и тая, че от „Шел“ са се отказали.

Потърсихме информация от общинската администрация, от която стана ясно, че огромната сума вече е по сметката на Общината. Забавянето е заради неплатен ДДС към НАП, което според общински служители преди дни вече е направено.

До края на седмицата ще бъде подписан и договорът между Община Разград, като собственик на имота, и най-големия й наемател - „Шел България“ ЕАД, след което предстои бензиностанцията отново да започне да зарежда автомобилите.