Търсене

Начало Новини Започна ремонтът на част от пътя Разград – Кубрат
Започна ремонтът на част от пътя Разград – Кубрат
21 August 2019

Най-сетне вчера, след дългогодишно късане на нерви, след стотици потрошени автомобили и периодично избухващи през последните години граждански протести, вчера започна ремонт на част от пътя Разград - Кубрат.

Участъкът, на който ще бъде извършен превантивен ремонт, е с дължина 9 километра и 20 метра, започва от изхода на село Топчии, преминава през Каменово и стига до гористата местност преди общинския център Кубрат.

21_08_2019_pat_1.jpg

Стойността на ремонта е 7 371 108 лв. с ДДС, средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Ремонтът се извършва от Консорциум „ТРП-Разград 2014“, в който влизат три фирми: „Пътно строителство“ - Разград, „Строймонтаж“ - Разград“ и „Инфраексперт“-Варна. Трите фирми са си разпределили участъците от деветкилометровата отсечка и ще работят едновременно по тях.

От Областно пътно управление в Разград уточниха, че ремонтът ще се извършва без да се затваря пътят, възможно е единствено да се наложи да се въведе обходен маршрут, когато машините влязат в Каменово, но това ще бъде обявено допълнително.

Ремонтът включва: фрезоване на стария асфалт, полагане на нов трошен камък и на 3 пласта асфалт, оформяне на банкети и сервитутни зони.

Очаква се ремонтът да приключи до края на месец ноември.

Както Областна администрация съобщи по-рано този месец, стартът на ремонтните дейности бе уточнен на среща на областния управител Гюнай Хюсмен със заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и председателя на УС на АПИ Георги Терзийски.

В рамките на подобряването на пътната инфраструктура в Разградска област в момента се извършва и проектиране на други два пътни участъка – околовръстното шосе на Исперих и отсечката Бисерци – Юпер.

Вчера на старта на ремонта на пътя за Кубрат бяха зам.областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, тъй като началникът им е в отпуск.