Търсене

Начало Оживление Група „Романтика“ от Завет взе участие във фолклорния събор „Един ден в Дунавския край“
Група „Романтика“ от Завет взе участие във фолклорния събор „Един ден в Дунавския край“
21 August 2019

Вокалната група за стари градски песни „Романтика“ от град Завет се включи във фолклорния празник „Един ден в Дунавския край“, който се проведе за 11-ти път в крайдунавския град Тутракан. Представителите от областта ни с музикални и художествени ръководители Йордан Иванов и Митко Кръстев грабнаха сърцата на присъстващите с „Песен за България“ в изпълнение на Тодор Христов.

21_08_2019_tutrakan_2.jpg

В събитието участие взеха 25 състава с близо 500 самодейци. На сцената с песни и танци се изявиха пенсионери и хора в неравностойно положение от Североизточна България. Сред тях бяха колективи от Калипетрово, Русе, Нови пазар, Айдемир, Нова Черна и други. Най-малката участничка беше 5-годишната певица от Несебър Виктория Йорданова.

Изпълненията на народни и стари градски песни и извитите кръшни хора показаха, че фолклорните традиции са живи. За доброто си представяне участниците получиха аплодисменти и грамоти.

Част от културното събитие беше посещението на Историческия музей, Музея на рибовъдството, Военния мемориал на загиналите в Тутраканската епопея и Етнографския музей в града.


Ангел НИКОЛОВ