Търсене

Начало Спорт Валентин Йовчев трети при ветераните на на плувен маратон „Свети Влас“
Валентин Йовчев трети при ветераните на на плувен маратон „Свети Влас“
21 August 2019

Маратонецът по плуване Валентин Йовчев от Разград в третото си участие за тази година в плувни маратони завоюва трето място. Успехът му е в групата на ветераните във възрастта над 60 години в приключилия преди три дни Международен плувен маратон „Свети Влас 2019“.

21_08_2019_iov4ev.jpg

Това е най-доброто му представяне през тази тгодина. И както информирахме в предишни публикации, Вальо се готвеше много сериозно за това изпитание. Заслужаваше, защото плуваха 120 мъже и жени в шест възрастови групи/ от 14 до 70-годишни/ от Русия, Украйна, Молдова, Казахстан, Македония, Полша и България при отлична организация на „Марина Диневи нов плаж“.

За наша гордост и за изненада за участниците, защото Разград не се слави с плувни успехи, дистанцията от 2000 метра Валентин Йовчев преплува за 26.05 мин. И това бе трето време само на 1 минута след втория Георги Комитов /25.00 мин./ На първо място в тази възраст се класира маратонецът, участник в много международни плувни маратони у нас и в чужбина, Васил Главчев с 21.42 мин.

В повечето категории призьори бяха участници от Русия, украйна и Казахстан. Носители на купата „Свети Влас“ станаха Данаил Пахомов от Русия, във възрастта до 29 години, и Арина Закорко, в същата възраст, от Украйна.

Ако Вальо Йовчев продължава със същото усърдие и дух да тренира, неминуемо в следващият плувен маратон ще постигне по-добро време и ще атакува първото място. А ние, неговите фенове и приятели, му го пожелаваме от сърце.

 

Здравко ДУШКОВ