Търсене

Начало Спорт Със 17 отбора в две групи - „ Изток“ и „Запад“, започва областното първенство по футбол.
Със 17 отбора в две групи - „ Изток“ и „Запад“, започва областното първенство по футбол.
21 August 2019

ОС на БФС проведе съвещание със 17 представители на желаещите отбори да участват в предстоящото областно първенство по футбол през сезон 2019/ 2020 г. С общо съгласие и пълна прозрачност по всички въпроси, засягащи първенството, се определиха групите и отборите на селищата в тях, като основният стремеж бе отборите от населените места да не са отдалечени много едно от друго, за се правят по-малко пътни разходи.

21_08_2019_parv_2.jpg

Група „Изток“ е съставена от тимовете на Брестовене, Веселец, Сушево, Медовене, Подайва, Тодорово, Богданци, Владимировци и Самуил. Мачовете стартират на 31 август 2019 г.

В група „Запад“ влизат отборите на Гецово, Дряновец, Пороище, Лозница, Чудомир, Сеново, Ясеновец, Старо селище. Двубоите започват на 7 септември 2019 г.

21_08_2019_parv_1.jpg

Председателя на областната футболна централа Динчер Къров обяви комисиите, които ще обслужват първенството: съдийска, дисциплинарна и спортно-техническа, съответно с председатели Цанко Симеонов, Румен Георгиев и Кирил Евлогиев.

Съдийските такси са: 70 лева за главен съдия и делегат, 55 лева за асистент съдии. Без промяна остават и другите предварителни вноски: 100 лева за участие, 10 лева за заверка на картотека, 300 лева депозит за нов отбор.

Програмата на срещите ще бъде определена със служебен жребий до края на седмицата и ще бъде изпратена на отборите.


Здравко ДУШКОВ