Търсене

Начало Искам думата Няма такава улица, има „Лудогорие“...
Няма такава улица, има „Лудогорие“...
21 August 2019

Новозаявеният политик Слави Трифонов възнамерява да нарече бъдещата си партия „Няма такава държава“. Не знаем дали има, или няма такава държава, обаче със сигурност в Исперих няма такава улица.

Преминаващите по ул. „Лудогорие“ в Исперих са изненадани, когато виждат край домовете няколко табелки, които са с името на Димитър Благоев.

21_08_2019_ulica_1.jpg

21_08_2019_ulica_3.jpg

Да, ама не! От години името на улицата е променено и тя се казва „Лудогорие“, но няма кой да махне табелите с името на Димитър Благоев, наричан от последователите си Дядото. За по-младите ще кажем, че той бил политик от края на по-миналия и началото на миналия век, основател на организираната социалистическа партия БРСДП, която неговите следовници пряко волята му първо превърнали в сателит и нещо като подизпълнител на руските болшевики, за да стигне до познатата ни БКП. Името на Благоев е останало пред домовете на гражданите по улицата към железопътната гара, въпреки че такава улица отдавна няма. Добре пак, че градът е малък, хората се знаят, а пощальоните нямат нужда от указателни табели.


Ангел НИКОЛОВ