Търсене

Начало Институции Определиха състава на Общинската избирателна комисия в Разград
Определиха състава на Общинската избирателна комисия в Разград
18 August 2019

Само за десетина минути в петък приключиха консултациите за състав на Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Разград за местните избори наесен, които бяха ръководени от зам.-кмета Галина Георгиева. Според решение на ЦИК комисията е 13-членна: ГЕРБ и БСП по 4, Обединени патриоти – 2, ДПС, „Воля“ и Демократична България – по 1.

19_08_2019_komisiq.jpg

В началото представителите на ГЕРБ и БСП заявиха за партиите си председателското място, а на Обединени патриоти и ДПС поискаха двете зам.-председателски квоти. Тъй като никой не пожела секретарската позиция Добрин Добрев от БСП заяви, че социалистите ще отстъпят само веднъж през тази кампания и се съгласи те да поемат функцията на секретар.

Така се оформи ръководството и целия състав на ОИК.

Поименно тя изглежда така: председател – Ралица Костова – Цветанова /ГЕРБ/, зам.-председател – Светлана Неделчева /Обединени патриоти/. Името на втория зам.-председател, който е от ДПС ще бъде съобщено най-вероятно днес. Секретар е Савина Миткова /БСП/. Членове на ОИК – Разград ще бъдат: ГЕРБ – Диана Йорданова, Николай Инков и Мирослава Христова; БСП – Катинка Матеева, Силвия Великова и Николай Драев; Обединени патриоти – Тодор Иванов, „Воля“ - Сюлбие Ибрямова и Демократична България – Цветелина Ботева. Последната е дъщеря на активната местна социалистка Мирослава Кацарова, която беше пратена от БСП да присъства на консултациите.