Търсене

Начало Новини Хлапета и пенсионер потрошиха беседка по европроект
Хлапета и пенсионер потрошиха беседка по европроект
15 August 2019

Граждани сигнализираха за пореден погром над имущество за обществено ползване в Разград. Става дума за беседката, разположена в новоизградената по европейски проект детска площадка в жк „Освобождение“ - пространството между строителния хипермаркет „Т Макс“ и „кръчмата на Юлския“.

15_08_2019_besedka_2.jpg

Очевидци съобщиха, че късно вечерта във вторник две момченца на видима възраст 10-12 години започнали да събарят дървените оградки на беседката. Те не успели да довършат белята си и избягали от местопроизшествието след викове от терасите на близките апартаменти.

15_08_2019_besedka_3.jpg

Малко сред това тишината отново била нарушена от възрастен мъж, който е разпознат от свои комшии. По всичко личало, че той искал да довърши започнатото от хлапетата, но също бил стреснат от човешки гласове и офейкал. Според живеещи наоколо, пенсионерът често се оплаквал, че беседката се посещава в нощните часове и шумът на младежите му пречел да спи на отворен прозорец.

15_08_2019_besedka_5.jpg

Тъй като в случая има нанесени щети, някой трябва да ги плати. Преди Общината да се заеме с ремонта на съоръжението би трябвала да се проверят записите на близките камери /ако работят/ за да идентифицират извършителите.

Репортерската проверка в сряда установи, че това не е първото посегателство върху беседката. Дъските от масата, например, отдавна са откраднати, а фактът, че болтовете са отвинтени, говори само за едно – че се подготвя и самата й „приватизация“.

Димитър КИРИЛОВ