Търсене

Начало Оживление Разград отново е част от турнето на Фестивала „Фортисимо Фест“
Разград отново е част от турнето на Фестивала „Фортисимо Фест“
15 August 2019

Най-големият фестивал за класическа музика на открито „Фортисимо Фест“ отново ще пренесе разградчани в завладяващия свят на едно от най-сетивните изкуства – музиката. Вълнуващото преживяване ще се състои на 12 септември на площад „Ларго“, а началото ще бъде поставено в 20 часа. На сцената под звездите ще звучи златна българска класика, български фолклор, музика от българско и световно кино под диригентската палка на маестро Максим Ешкенази.

15_08_2019_fortisimo_fest.jpg

Тазгодишното издание на завладяващия с емоции фестивал идва и с разширен репертоар, като за първа година са включени и оперни арии. Произведенията ще звучат в изпълнение на два филхармонични оркестъра – Разградска филхармония и Врачанска симфониета. Миналогодишните водещи – Юлиан Вергов и Ана Пападопулу, са заменени от актьора Герасим Георгиев - Геро. Познатият от ролите си както в театъра, така и на малкия екран в продукции като „Господари на ефира“, „Полицаите от края на града“ и други, за първи път ще се превъплъти в ролята на водещ на музикалната проява. Сред плеядата от звезди, които ще понесат разградчани в ритъма на голямата българска и световна музика от последните 100 години, са Михаела Филева, Дони, Георги Андреев и Братя Зайранови, определяни като „музикалното чудо на Варна“. Тъй като диригентът обича да поднася изненади на своята публика, популярната сред младежите поп звезда Михаела Филева ще пее в дует с оперни певци. За участието си в екипа на Фестивала, маестро Ешкенази споделя: „Фортисимо Фест“ е живописна музикална разходка, на която каня всеки. Винаги се старая да включа в концертите различна музика, за да докосна всеки дошъл да послуша музика под звездите“. Той отново ще пропътува хиляди километри, за да се срещне с родната публика, защото определя работата си по проекта като едно от най-смислените неща, които е правил за България.

Гостите на миналогодишното издание преживяха вихър от емоции, припомняйки си емблематични и любими български филми на фона на живо изпълнявани произведения, част от саундтрака им. Култови епизоди и реплики ту разплакваха, ту развеселяваха публиката. Тя пя в един глас заедно със звезди като Дони и Михаела Маринова. Предстоящият през септември концерт, чийто вход е свободен, обещава да поднесе не по-малко вълнения на разградчани.

Десислава СТЕФАНОВА


Миналата есен концертът на „Фортисимо Фест“ в Разград мина при много голям успех. Много зрители толкова се разчувстваха, че дори плакаха докато слушаха изпълнявана на живо музика от любими стари филми...

Снимка: архив „Екип 7“