Търсене

Начало Институции Община Разград стана носител на Годишната награда „ПроКултура 2019“
Община Разград стана носител на Годишната награда „ПроКултура 2019“
14 August 2019

Община Разград получи специалната награда в категория „Фестивал“ в област „Танцов фестивал“ за създаването на Първия национален фестивал на танцовия театър. На 11 август във Варна Виолета Антонова – директор на дирекция „Култура, спорт, туризъм“ в Община Разград прие наградата на официалната церемония „Национални годишни награди за принос към разширяване достъпа на младите хора до култура“.


14_08_2019_kultura_1.jpg„Първи национален фестивал на танцовия театър – Разград“ е ново събитие в местния и националния културен календар. То е създадено от Община Разград в партньорство с Театрално – танцова формация „Пулс“ в града ни. Новосъздаденото културно събитие е в съответствие с Програмата на Община Разград за подкрепа на развитието на млади творци в сферата на сценичните изкуства. Проектът представлява единствен по рода си в страната форум на Театъра на движението, създаден през 2017 година в града ни. Посвещава се на Международния ден на танца – 29 април. Фестивалът допринася за обогатяването на културния афиш на Разград, чрез представяне пред публика на една нова форма на изкуство – класическата пантомима. Той има принос и към Националния културен календар, като единствено по рода си събитие за страната, а и с международно участие от 2019 година. „Първият национален фестивал на танцовия театър – Разград“ запали искрата и стимулира творческия импулс на бъдещите режисьори и артисти.

В седмата Национална конференция „Достъп на младите хора до култура: Ролята на фестивалите по изкуствата“, която се проведе на 12 август във Варна, участие взеха младши експертите в Община Разград Виктория Недкова и Нели Николова. Форумът е посветен на Международния ден на младежта.