Търсене

Начало Оживление Исперихчанин се кани да превземе Париж на колело
Исперихчанин се кани да превземе Париж на колело
11 August 2019

В най-представителния световен супермаратон за велосипедисти за шести пореден път ще участва и председателят на колоклуб „Димитровец“ в Исперих – 66-годишният ветеран Димитър Балански.

12_08_2019_parij_1.jpg

Колопробегът „Париж-Брест-Париж“ е за велосипедисти аматьори и ще се състои от 18-ти до 22-ри август. Трасето е 1200 километра. Участниците ще трябва да изминат разстоянието за максимум 90 часа. Ще има 14 часови контроли, които трябва да бъдат спазени. Тази година ще има рекорден брой участници от цял свят - над 7600 велосипедисти.

Балански, който през последните месеци усилено тренира, включвайки се в пробези от по неколкостотин километра у нас, има шансове да достойно представяне, въпреки напредналата си за подобна тежка изява възраст.

В групата от България ще се включат 24 колоездачи.

Още един участник ще има от Исперих – Кирил Атанасов, който ще върти педалите по този маршрут за първи път.

Исперихчани са оптимисти, че ще се справят с изпитанията на коломаратона от старта до финала. Въртейки педалите, освен всичко друго, те ще видят интересни природни забележителности на Франция – тъкмо затова трасето е специално подбрано, а туристическата реклама е една от целите на проявата.


Ангел НИКОЛОВ