Търсене

Начало Искам думата Не е луд тоя, дето яде баницата, а тоя, дето му я дава!
Не е луд тоя, дето яде баницата, а тоя, дето му я дава!
11 August 2019

Докато голяма част от хората преживяват с минимални доходи и се лишават от елементарни блага, макар и да работят по 8-10 часа на ден, се оказва, че актьори без дипломи трупат луди пари на гърба на заблудени ергени от цял свят.

Не е тайна, че с професията „алоджия“ днес се препитават стотици семейства в областта, като кадрите ѝ вече са опитни и умело влизат под кожите на заможни турци, кюрди и араби, търсещи булки в чужбина.


07_08_2019_obisk_2.jpgОчевидно и кандидат-младоженците, като бабите, които хвърлят пари през терасите, действат първосигнално и забравят предупрежденията по медиите и провежданите превантивни кампании за борба този вид измами.

Наскоро по една от турските телевизии излъчиха репортаж за възрастен мъж, който продал фамилната си къща покрай Босфора в Истанбул и пратил парите на онлайн любимата, която му обещала брак. Жената успяла да го заблуди, че съпругът ѝ е починал млад и тя останала съвсем сама. Дядото пратил парите на булката в България, но тя така и не дошла, а той останал без покрив и сега кандидатствал за стая в приют към Турския полумесец.

Вероятно по подобна схема и задържаната от Ясеновец фамилия е успяла да натрупа пари и злато, равняващи се на около 1800 минимални работни заплати, за изкарването на които са нужни около 148 години стаж.

Но както казва една българска поговорка – не е луд тоя, дето яде баницата, а тоя, дето му я дава...

Шенол АХМЕДОВ