Търсене

Начало Искам думата Махнете помиярите от центъра, че изровиха градинките
Махнете помиярите от центъра, че изровиха градинките
11 August 2019

Колко ли пъти, от пролетта до днес, съм минал пред входа на Разградския театър – не знам, но винаги съм си задавал един и същи въпрос: защо тези два бетонни цветарника, изградени преди няколко години по проекта за обновяване на централната градска част, са оставени така – изровени, неподдържани и занемарени?

12_08_2019_ku4eta1.jpg

И то не къде да е, а пред входа на тази културна институция! Нали това място е представително, нали тук се провеждат фестивали, концерти, хиляди хора минават...

Сигурно десетки са моите съграждани, които са видели с очите си тази реалност, а тези, който в днешното забързано време не са обърнали внимание, нека се загледат в снимките.

Навярно и те ще си зададат същия въпрос, който продължавам да си задавам и аз. Защо след като имаме общинско предприятие „Паркстрой“, чието задължение е поддържането на всички зелени площи в града ни, зеленината в изградените съоръжения пред входа на театъра изчезна? По остатъците от почвата и зеленината се вижда, че там някой е ровил яко. Е не е ровил човек, нито са търсачи на трюфели, ровят скитащите се на воля из целия град безпризорни кучета.

Бива ли такова нещо, защо се допуска?

Неотдавна градът ни бе домакин на гости от Китай, Чили и откъде ли не, участници в Панаира на киселото мляко. Хубаво е, че представихме българските обичаи, но е срамота, че тържествата бяха до този „естествен декор“. Да се надяваме, че само хубавото са запомнили гостите, пък дано за догодина управата вземе мерки и изровените градинки се оправят.

 

Радослав РУСЕВ