Търсене

Начало Спорт В събота и неделя е „Купа „Абритус“
В събота и неделя е „Купа „Абритус“
09 August 2019

За 26-та поредна година шахматен клуб „Абритус“, съвместно с Община Разград организират международният турнир „Купа „Абритус“. Състезанието е едно от най-дълголетните в страната, като повече издания имат само откритият шампионат на България в Пловдив и шахматният фестивал в Тетевен.

09_08_2019_kupa.jpg

Тази година общият награден фонд е 3000 лева, осигурен основно от кметската администрация, „Балканфарма – Разград“ АД и „Ремко“ ООД.

До вчера заявки за участие бяха подали 50 състезатели от България, Русия и Кипър. Сред тях са двама гросмайстори и трима международни майстори. От Управителния съвет на шахклуба уточниха, че най-вероятно броят на участниците ще нарасне още.

По вече утвърдена традиция турнирът ще се проведе в голямата конферентна зала на хотел „Централ“. Партиите ще се играят в събота и неделя /10 и 11 август/. Входът е свободен и всеки разградчанин или гост на града може да гледа на живо битките над черно-белите квадрати.

Според програмата първият кръг ще започне в събота от 13 часа, а последният в неделя от 11.30 часа. Церемонията по награждаването е предвидена за 13 часа в неделния ден.