Търсене

Начало Искам думата Ценослав ЦВЕТКОВ: Спирам лекарствата в знак на протест и от безизходица
Ценослав ЦВЕТКОВ: Спирам лекарствата в знак на протест и от безизходица
09 August 2019

Възмутен и отчаян в сряда, 7 август, в редакцията дойде разградчанинът Ценослав Недялков Цветков. Мъжът е пенсиониран по болест още през 1982 година след травма на главата. Впоследствие състоянието му се влошава още – намалено зрение и слух, хипертония и диабет.

09_08_2019_protest_2.jpg

Въпреки че диагнозата му е категорична – 84% инвалидност, и не подлежи на съмнение, се оказва, че поговорката „Покрай сухото гори и мокрото“ за него важи с пълна сила.

Малко преди да дойде във вестника 59-годишният Ценослав Цветков отишъл до банкомат за да си изтегли пенсията, която е в размер на 268.33 лева. Оказало се, че сметката му е празна. Веднага посетил НОИ - Разград, където го уведомили, че поради извършващи се проверки, парите ще бъдат преведени по сметката му след не по-рано от един месец.

Цветков има 30-годишен трудов стаж, но в момента е безработен и скромната пенсия е единствения му източник на доходи. На 17 август трябва да си закупи задължителните 6 вида лекарства на обща стойност 53 лева, с които поддържа здравето си.

„В знак на протест, а и от безизходица, спирам да пия хапчетата. Убиха козите, сега и свинете. Май идва реда и на инвалидите“, мрачно прогнозира Цветков.